Aller au contenu principal

Color Contouring

WELLA PROFESSIONALS INTRODUCEERT

COLOR CONTOURING

ONDER INVLOED VAN DE MAKE-UP TREND VAN DIT MOMENT, WORDEN CONTOUREN NU OOK IN HET HAAR AANGEBRACHT.

Contouring is een haarkleurtechniek die de manier verandert waarop kleurspecialisten werken om de gezichtskenmerken van klanten beter te kunnen laten uitkomen. Bij contouring wordt gebruikgemaakt van kleurplaatsing om licht en schaduw te laten misleiden en elke willekeurige gezichtsvorm te definiëren of van nieuwe contouren te voorzien. Zo worden de natuurlijke huidskleur en de kleur van de ogen aangevuld door de mooiste kenmerken uit te lichten en zo unieke gepersonaliseerde resultaten te creëren.

TIP VAN DE EXPERT!

Een goede kapper kijkt naar de persoon als geheel, maar de ogen en huid moeten een sleutelrol spelen in het beslissingsproces bij de keuze voor een kleur.

Dr. Susanne Will

 

LE BEIGE COLLECTIE

BY COLOR TOUCH EN KOLESTON PERFECT

EEN UNIEKE COMBINATIE VAN KLEUREN

Geïnspireerd door de woestijn – gedigitaliseerd en vertaald in technologie en moleculen om de nieuwe Le Beige collectie te creëren. Het kleurenpalet is zo ontworpen dat Color Contouring voor alle huidtypen toepasbaar is. Voor deze collectie met koele beige nuances hebben we met verschillende kleurnuances complexe kleurcombinaties gecreëerd, wat een moderne look met een mengeling van koele en warme tonen oplevert. De Le Beige collectie is speciaal ontworpen met state-of-the-art technologie voor het bij elkaar zoeken van de juiste nuances. Zo ontstaan er kleuren die Color Touch en Koleston Perfect een modern kleurresultaat geven, bestaande uit een koele hoofdtoon met een verfijnd licht bruin voor deze verbluffend mooie collectie.

6 NIEUWE KLEUREN

Drie nieuwe Koleston Perfect kleuren (6/97, 8/97 & 10/97) en drie nieuwe Color Touch kleuren (5/97, 7/97 & 9/97).

 

MAAK KENNIS MET DELICATE CONTOURING EN TRANSFORMATIVE CONTOURING

JE MEEST NATUURLIJKE LOOK

NATUURLIJK UITZIENDE KLEUR MET ZACHTERE EN DELICATERE PLAATSING.

Voor deze looks wordt een combinatie gebruikt van vrijehand- en highlightingtechnieken met verschillende plaatsingen van diepten en tonen rondom het gezicht en in het midden om licht en schaduw te laten misleiden. Met donkere kleuren kun je de gezichtsvorm gemakkelijk korter en smaller maken, terwijl lichte kleuren helpen om lengte en breedte toe te voegen. Zo kun je elke gezichtsvorm veranderen door gezichtskenmerken te definiëren en nieuwe contouren te geven. En aan de hand van de Color Equation kun je de natuurlijke huidstint en oogkleur versterken voor het meest aantrekkelijke schoonheidseffect.

TIP VAN DE EXPERT!

Zelfs met subtiele kleurveranderingen zijn mooie contouringeffecten te bereiken.

Sonya Dove, Wella Global Creative Artist

 

HANDLEIDING VOOR HAARCONTOURING

STAP VOOR STAP

COLOR

 
KLEURFORMULES
A
 Magma /17 + 6 % Blondor Freelights Developer
B Blondor Freelights + Blondor Freelights Developer 6%
C Koleston Perfect 6/97+ 6 % Welloxon Perfect Developer
D Koleston Perfect 10/97 + 2 delen Color Touch Emulsie 1,9% of Welloxon Pastel Emulsie
STAP 1
Deel het haar van oor tot oor af, zoals afgebeeld, met één afdeling aan de achterkant en een grote driehoekige afdeling bovenop.
STAP 2
Begin met de zijafdeling en breng kleurformule A afwisselend met kleur B aan in een bouwsteensgewijs patroon. Laat daarbij 1/2 cm tussenruimte tussen de folies. Wissel V-vormige penceelstreken af met driehoekige penceelstreken bij het werken op de folie. Ga op dezelfde manier door tot en met de voorste afdeling. Herhaal dit aan de andere kant.
 
STAP 3
Breng in de achterste afdeling kleurformule C aan bij de haaraanzet, waarbij je de kleur alleen op de haaraanzet aanbrengt en willekeurig doorschetst zodat schaduw ontstaat. Maak het op deze manier af. Breng in het voorste gedeelte tussen de folies ook kleurformule C aan op het resterende haar van haaraanzet tot aan de punten.
STAP 4
Laat het inwerken, spoel het uit, was het met shampoo, nabehandelen, maak handdoekdroog en breng formule D aan. Laat 5 min inwerken en uitspoelen.

 

CUT

 
STAP 1
Deel het haar, zoals afgebeeld, in 5 secties af. Creëer een botte basislijnlengte, te beginnen in de nek.
STAP 2
Kam het haar plat en knip de zijkanten uit de vrije hand, zodat ze mooi in de basislijnlengte overlopen.
STAP 3
Start met de kruin en til het haar op met de basislijnlengte als richtpunt. Haal met de uitdunschaar zachtjes het gewicht uit de hoek.
STAP 4
Ga op deze manier door rondom het hoofd in halve maan vormige secties eindigend in de pony partij.

 

STYLE

   
STAP 1
Breng EIMI Root Shoot aan op vochtig haar voor precies liften van de haaraanzet en EIMI Sugar Lift voor een volumineuze textuur met grip en voor glans.
STAP 2
Gebruik een aantal kleine, ronde borstels en föhn het haar droog om een sterke slag in het haar aan te brengen, waarbij je een haarborstel in het haar laat afkoelen telkens als je met een volgende afdeling bezig bent.
STAP 3
Werk het hele hoofd af met een tang met kleine doorsnee, waarbij je steeds willekeurige, grote secties opneemt. Werk de look af met een lichte wolk EIMI Dynamic Fix om de textuur voelbaar te houden.